Er is niet een manier, er is jouw manier

De afgelopen tijd is er een ontploffing van content geweest vanuit mij. En daar kwam dus een moment waarbij ik dacht “misschien is het teveel wat ik deel, teveel hak op de tak”. Maar als er iets is wat ik door wil geven. Als er iets is wat ik jou wil leren, dan is het dat er niet een manier bestaat. Er is geen lijstje hoe iets moet. Er bestaan wel lijstjes, maar die mag je eigen maken. Je mag er jouw manier van maken. Veel mensen houden zich aan een strak stramien, geven daar niet meer hun eigen woorden aan en daar lopen ze in vast. 

En jij hebt dat gevoel zeker ook wel eens gehad. Dat je teveel bent. Maar zo’n gevoel komt ergens vandaan.

Dus ik ben gaan schrijven. Want dat gevoel wat ik had was niet oké. Door het schrijven ging ik terug. Want het gebeurd vaker, dat er iets bij me binnenkomt en ik daar naar ga handelen. Er heeft ooit iemand tegen me gezegd ‘je bent amicaal’. En ik voel dat als irritatie, als een afwijzing, als faalangst. Ga ik daar naar handelen dan zet ik de Stories niet online. Dan stop ik met delen. Maar als ik iets niet wil dan is het luisteren naar buitenstaanders. Naar iemand die niet in mijn leven staat, niet met me mee kan voelen, mee kan denken. Ik luister daar niet meer naar. Vroeger deed ik dat wel.

Er zijn zoveel vrouwen die zich teveel voelen en zich terug trekken. Die niet meer delen wat in hun hoofd zit en wat ze denken. Je voelt je te verantwoordelijk waardoor je niet komt waar je wilt zijn. Waardoor je niet gaat doen waar je onwijs goed in bent. Waar je echt naar verlangt. En daar wil ik je uithalen. 

In mijn Podcast ‘Er is niet een manier, er is jouw manier’ vertel ik hier meer over. Over het drama driehoek waar zoveel mensen in zitten. En over de winnaars driehoek die er juist voor zorgt dat je eindelijk eens gaat doen waar je naar verlangt en waar je goed in bent. Die ervoor zorgt dat jij niet blijft hopen, maar gaat dromen en daar een plan aan hangt.

Want van hopen krijg je alleen maar vieze handen, dat wordt geen plan. Van dromen kun je een plan maken.

Ik spreek hierover in podcast 17

https://soundcloud.com/wendymarsman/17-er-is-niet-een-manier-er-is-jouw-manier