????????? ???? ??? ?????? ?? ???? ??? ?? ????????
De drang naar complimentjes, geen fouten durven maken, en daardoor allerlei excuses verzinnen om niet te doen wat je wel graag wilt. Geen geld, tijd, je bent niet goed genoeg en zie je wel, hebben ze toch gelijk dat ik dit niet had moeten beginnen.
Toch krijg je complimenten. Omdat je shit van een ander oplost. Ze zijn zo blij met je. Kom je volgende week weer? Dat voelt ergens heel goed.
Dat zijn precies niet de complimenten die jij verdient. Je verdient meer dan dat. Je mag zelf ook beter worden van de hulp die jij verleent. Door middel van geld, een baan die bij je past, vrije tijd en vooral liefde en energie. Je hoeft niet alles weg te geven.
Dit proces of deze vicieuze cirkel, de drang naar het goed doen, hard werken en veel taken op je nemen, moest Arianne Wennekes al bij ons eerste gesprek toegeven op mijn vraag: ben je bekend met een burn out?
Arianne verkocht uit angst om weer voluit te gaan en dus weer een burn out te ervaren, haar producten in haar bedrijf maar mondjesmaat. Daardoor bleef ze meer werken voor haar werkgever dan ze eigenlijk wil. Logisch. De hypotheek betalen en brood op de plank is ook fijn. Terwijl ze wel zichtbaar was voor haar bedrijf in haar stories. Dat moest anders.
Arianne gaat inmiddels fantastisch. Heeft haar werk voor haar werkgever teruggebracht naar uren die bij haar passen. Leeft haar bedrijf en verkoopt daar prima. Kan haar vrije tijd zo indelen dat ze leuke dingen doet én energie heeft voor alles wat ze leuk vindt.
Als Arianne spreekt, hang ik aan haar lippen. Dus vroeg ik haar of ze met mij in gesprek wilde. Je hoort ons in podcast 32.