Het meest smerige pad levert je vaak ook het meest op

 

Of all the paths you take in life, make sure a few of them are dirt, John Muir

Toen ik deze quote voor de eerste keer las (toeval bestaat niet) ging ik met mijn vieze wandelschoenen dwars door mijn huis. Wat ik achterliet was modder, van dat opgedroogde smerige spul. En ik moest er zo hard om lachen. Want John Muir heeft gelijk. Als je namelijk een paar paden kiest die smerig zijn. Waar je in moet worstelen om rechtop te blijven staan, waar je uit kan glijden en nat kunt worden. Zulke smerige paden helpen je nou eenmaal om te genieten van het leven. Het helpt je om jezelf te leren kennen. 

Niet weten wie je bent

En als er een opmerking is die iedereen maakt tijdens de coaching dan is het wel “Wendy, ik weet eigenlijk totaal niet wie ik ben en ik zie jou vaak jezelf zijn”. Onlangs nog had ik twee gesprekken met toekomstige klanten waarin ze beide zeiden “Wauw Wendy ik heb je aan de telefoon, wat gaaf om jou te spreken”. En ik dacht, hallo.. ik ben gewoon Wendy en ik wil ook gewoon Wendy zijn. Maar ze kijken tegen mij op. Ze willen iets van mij leren. En dat is natuurlijk onwijs fijn, daar voel ik mega veel dankbaarheid voor. En aan de andere kant denk ik ‘ja als je tegen me opkijkt dan heb je waarschijnlijk ook heel lang gewacht om mij te bellen. 

En dat was ook zo. Bij de een was dat zes maanden en bij de ander twee jaar. Heb je jezelf twee jaar ruk gevoeld voor je mij belt. En dat vind ik zo zonde. Omdat ik weet dat ik dat vroeger zelf ook deed. Dan dacht ik misschien moet ik naar jou maar kan ik het niet betalen. Of misschien haal ik er niet uit wat ik nodig heb. Maak ik weer de verkeerde keuze. Maar als je niet belt weet je het nooit.

Daarom heb ik de gratis sessies als optie op mijn website gezet. Dat je eerder even met mij belt. Niet om te zien of het een match is. Echt niet. Want ik weet dat ik daar anders in sta dan andere coaches. Ik hoef namelijk niet vriendinnen met je te worden. Je moet wel samen met mij verder komen in jouw leven. Je moet leren, weten, voelen en ervaren wie jij bent en wat jij wilt. Hoe je alles uit jezelf kunt halen wat er in je zit. 

Bewandel het smerige pad

En daarvoor moet je op dat dirty pad lopen.  Als je niet bereid bent om een smerig pad te gaan bewandelen, hoe snel of langzaam jij ook wil dat het gaat, dan hoef je niet te beginnen aan de reis van persoonlijke ontwikkeling. Dan kun je beter je leven laten zoals hij nu is. Ik meen het echt. Want hoeveel viezigheid ik op mijn pad heb gehad de afgelopen jaren. Ik gun het niemand.

Tegelijkertijd gun ik het iedereen. Want holy moly wat was het gaaf. Iedere keer als ik er weer doorheen ging. Of het nou het uitgeven van mijn boek was, het verliezen van mijn baarmoeder, de lessen die Lennart mij gaf. Alles heeft weerstand opgebracht. Steeds als ik een keuze maakte om wat dan ook aan verlangens uit te voeren. Vlak na die keuze kwam altijd de weerstand. Dat is een gegeven. Kies en je krijgt weerstand. 

Maar ik heb gewerkt aan mezelf. Ik heb gewerkt aan alle zwarte stukken in mijn leven. Aan alle donkere kanten van mezelf. Ik weet wat mijn donkere kanten en wat mijn sterke kanten zijn. Ik ben echt overal mezelf. Dat wil niet zeggen dat ik ook overal mijn passie deel. Dat ik overal hetzelfde ben. Als je mij in een grote groep zu zien dan zie je me eerst de kat uit de boom kijken. Terwijl ik in mijn Stories rete zichtbaar ben. Maar mensen komen als een duveltje uit een doosje opeens een gratis sessie boeken. Zo leuk. Dan weet ik helemaal niet dat jij er bent en opeens staat er een gratis sessie in mijn agenda en zie ik dat je me al een tijdje volgt. Dat zijn echt cadeautjes. 

Zelfde als dat iemand mijn boek leest in 2019 of 2020 en dan nu ineens bij mij komt en zegt “Ik heb echt jouw hulp nodig. Ik weet dat jij mij een liefdevolle schop onder de kont gaat geven. En dat alles gaat veranderen”. En dat klopt. Dat kan ik ook waarmaken mits jij er alles aan doet om jouw pad te blijven bewandelen. En dat schort er nog wel eens aan. 

In Podcast 25 “Het meest smerige pad levert je vaak ook het meest op” geef ik een heel mooi voorbeeld van een klant van mij. En vertel ik je hier meer over. 

Je weet dat ik het superleuk vind een reactie van je te ontvangen. Laat je die hieronder achter?