Ik faal liever dan dat ik het nooit heb geprobeerd

Je voelt aan alles dat je hier bent voor meer dan je tot nu toe hebt laten zien. Dan je tot nu toe hebt gedaan. Het leven heeft je namelijk genoeg redenen gegeven om voluit te leven. Ik weet dat jij met jouw ervaring andere mensen wil helpen. En ik weet ook dat je misschien het idee hebt dat je het niet durft of niet kan. Terwijl je van binnen iets anders voelt. 

Je weet dat je moet kiezen. Je weet ook dat als je kiest er een onwijs mooie (en spannende) wereld open gaat. En dat maakt je misschien onrustig of bang. Waardoor je niet naar je gevoel luistert maar naar je hoofd. En als je naar je hoofd luistert dan vraag je geen hulp. 

Angst dat jouw missie wel eens zou kunnen slagen

Ik denk dat je angst hebt dat jouw missie wel eens zou kunnen slagen. Je hebt namelijk geen idee wat er op je af gaat komen. Ik weet dat wel. Ik weet exact wat je op jezelf afroept als jij start met het delen van jouw missie. En toch wil ik je vragen om dit te doen. Om te gaan delen waar jij mee geworsteld hebt in je leven. En hoe je dat hebt overwonnen. 

Je moet kiezen

Je weet dat je moet kiezen. Je weet dat je moet gaan voor jouw kennis, voor het helpen van anderen mensen. Voor jouw missie. Maar je kiest niet. Dus je weet ook dat je jezelf veel te weinig ruimte geeft om vol vooruit te gaan. En dat zorgt voor gedoe. Voor gezeik, voor angst en voor moeheid. Want van binnen weet je dat je allang niet meer anders kan. En je weet ook dat jij de enige bent die te kiezen heeft. En toch geef je de ander de schuld van hoe jij erbij zit.

Ik ken het

Ik was daar. 

Ik heb alle excuses overboord gegooid om mijn missie te gaan delen. Ik heb laten zien hoe het is om je nergens meer aan te passen. Om volledig mezelf te zijn. En als je je missie gaat delen dan kom je onderweg weerstand tegen en complimenten. In de weerstand zit groei. De meeste mensen zullen zeggen luister niet naar die weerstand, want het zegt meer over de ander dan over jou. Het zegt ook iets over jou. Over hoe je iets brengt in je leven. Hoe je misschien iets bij de ander in de schoot legt. 

Groeipijn en verandering

Onderweg ga je jezelf ellendig voelen. We ervaren met zijn allen groeipijn. We zitten in een verander-tijd. Ik merk aan mijn lijf, aan mijn kinderen, aan mijn man, aan alles, dat er verandering plaats moet vinden. Daar zitten we middenin. Verandering vinden we niet fijn. Daar willen we liever geen hulp bij vragen want stel je voor dat de ander iets van ons denkt. We zitten liever in ons eentje thuis te huilen op bed. We zeggen liever ‘ik voel me hier ongemakkelijk bij, ik kom niet’. Alleen zeggen we dat niet in die woorden, nee we melden ons dan gewoon ziek. 

Ik daag je daarom uit om bij dat gevoel te blijven. Om het helemaal te voelen. Om je even een uur lang onwijs ellendig te voelen van alles wat niet werkt in je leven. En daarna op te schrijven wat je doel is.. En dan zorgt dat onwijs rottige brein van ons ervoor dat je tijdelijk je doel niet nastreeft. 

Voel je je shit? Vraag om hulp!

Juist als je jezelf shit voelt, als het even niet makkelijk gaat. Juist dan mag je om hulp vragen. Ook bij mij liep het tijdelijk wat stroever. Dus ik vertrok naar een tiny house hier vijf minuten vandaan en heb daar een nacht met mijn business buddy geslapen. We hebben het over van alles en nog wat gehad en toen ik thuis kwam wist ik exact wat mij te doen stond. 

Ik heb ook weer te delen. Door een Podcast op te nemen, Stories te maken. En gewoon weer mezelf zijn en delen waar ik mee worstel en hoe ik eruit kom. Weer delen waar ik al aan voorbij ben, wat ik goed kan. En ik vermoed dat als jij deze blog leest (en hopelijk daarna de bijbehorende Podcast luistert) je hetzelfde ervaart als ik. En dat is dat deze tijd een verandering teweeg brengt die voor iedereen iets heeft. Dan moet je het wel op kunnen pakken. 

Jij ziet het

Jij ziet dat alles kan. Jij ziet dit al bij de mensen met wie je leeft. Met wie je omgaat, met wie je werkt en/of sport. Jij ziet wat voor problemen zij op zich afroepen en dat wil je oplossen. Maar dat is niet de weg. De weg is dat jij laat zien hoe het anders kan. 

En ik weet hoe moeilijk dit is. Hoe moeilijk het kan zijn. Luister daarom verder naar Podcast 26 “ik faal liever dan dat ik het nooit heb geprobeerd”. 

Ik ben zo benieuwd wat je uit de podcast hebt gehaald. Laat je dat onder deze post weten?