Je mag zelf ook beter worden van dat helpen

Iets wat ik zelf lang heb ervaren en wat al mijn klanten overkomt is het “ik wil zo graag goed genoeg zijn-syndroom”. Zo wilde vorige week een van mijn klanten dat ik mee ging denken met haar agenda. Deze zat overvol met afspraken en ondertussen moest ze ook nog helpen met het thuisonderwijs. De was kwam erbij. De Strijk. De hond. Een man die nog iets van haar wil. Een website die af moet. En een zorgintensieve zoon hebben.

De tranen zitten hoog

Dus ik open zoom, zet de audio aan en hoor op de achtergrond alleen maar het huilen van een kind en een gehaaste moeder. Ik zal hier maar niet herhalen wat ze zei. Ik denk dat we allemaal wel kunnen indenken wat je zegt wanneer je graag iets voor jezelf kan doen, de druk hoog is en dan ook nog je kind gaat huilen. De tranen zitten haar hoog.

Oef. Ik merk op dat ik dacht te maken te hebben met een magnetronmaaltijd waarbij je vergeten bent gaatjes in te prikken. Als ik ook maar iets prik zou haar lijf psssssst doen. En dat was ook zo. Na het afvegen van snot (echt, wie zakdoekjes uitgevonden heeft is mijn held) de opluchting dat hulp onderweg is. Met haar zoon op schoot konden we haar agenda doornemen en startten we met het weekend. Mijn vraag: hoe bereid je je week voor en wat staat dan maandag als eerste in je agenda?

Gratis kopjes koffie

Wat bleek? Die stond vol met gratis kopjes koffie. Vrouwen, vriendinnen en collega’s die exact weten waar mijn klant goed in is, waar ze hulp bij kunnen vragen. Want zij loopt wel. Iets voor een ander doen geeft haar een goed gevoel. Maar wel ten koste van zichzelf. Hulp vragen voor haar vriendinnen doet ze wel. Je raadt het echter vast, voor zichzelf vindt ze het moeilijk. 

Ik roep dan altijd “je mag zelf ook beter worden van dat helpen!”. Het goede gevoel blijft namelijk niet hangen als je jezelf niet laat belonen. Sterker nog, je loopt hierop leeg. Vraag daarom eens wat geld (hoeft echt niet veel te zijn) aan de eerste de beste die jou nog een keer vraagt of je ‘koffie wil drinken’. En check eens wat dat met jou en de ander doet. 

Jezelf waarderen

Gisteren kreeg ik een bericht van haar. ‘Wen, ik heb een kleine bijdrage gevraagd, tien euro. Ze zei ja en ik kreeg er zelfs een bos bloemen bij’. Ze kreeg van mij de opdracht om de tien euro aan zichzelf te besteden. Als beloning voor het feit dat ze geld had gevraagd. Om deze overwinning te vieren. Tien euro lijkt niks. Maar het kan een grote stap zijn in de wereld van het ondernemen. Ik weet nog dat ik zelf enorm blij was met die ene bos bloemen die ik zo spannend vond om te vragen. Ik vloog!

Ligt die gedrag aan haar vriendinnen? Aan haar collega’s? NEE, niet helemaal. De oplossing ligt bij mijn klant. Zij mag zichzelf gaan waarderen. Voelen dat wat zij makkelijk geeft, voor een ander goud waard is. 

Ook jij hebt de sleutel om te starten met jezelf waarderen en te stoppen met de ‘gratis kopjes koffie’. 

Herhaling eindejaarsactie

Ik weet uit mijn begin jaren (en soms nog) dat waarde inschatten moeilijk kan zijn. Daarom heb ik iets onwijs gaafs voor je. De reacties van mijn eindejaarsactie zijn zo leuk en daarom heb ik besloten om deze te herhalen!

Ik ga jou in een ochtend helpen met op waarde schatten van wat je doet. Van wat je makkelijk weggeeft. Zodat jij al tijdens of vlak na onze samenwerking geld kunt verdienen met wat je graag doet. Helpen. 

Je ben namelijk allang goed genoeg. Je gedrag, het toestaan van mensen die je energie gratis halen, komt ergens vandaan. Als je weet waar het vandaan komt, weet je ook hoe je anders te gedragen en wat je anders kunt vragen om een succes te maken van jouw kennis. 

Wil je weten hoe dit ook voor jou kan werken? Of heb je het al geprobeerd maar lukt het je nog niet? Laat mij dan met je meekijken. Boek nu een ochtend twv €450 ex BTW voor slechts €150 ex BTW. Wees op tijd, want ik heb maar vier plekken vrij!

Boek jouw plek hier