Jij mag jouw verhaal gaan leven en doorgeven

 

Misschien heb je wel gemerkt op Instagram dat ik een koerswijziging aan het maken ben. Ik vertel wat minder over rouw want ik ben een beetje klaar met mijn eigen verhaal over de laatste kus. We leven in het tiende jaar zonder Lennart en het werd dus wel eens tijd dat ik iets anders ga doen. Wat ik doe is jou helpen jouw missie te leven en daar geld mee te verdienen. Jij bent namelijk van waarde als je iets hebt verweven in je leven. Vergelijkbaar met mij misschien wel. Misschien heb je ook wel een kindje verloren en wil je daar iets mee doen. En dat hoeft echt niet in de vorm waarin ik het doe.

Iris kreeg bijvoorbeeld überhaupt geen kinderen en dat is een groot gemis in haar leven. Haar moederliefde, haar vrouwelijk zijn, past zij toe in haar werk op een basisschool.

Het hoeft niet in een praktijk te zijn. Je kunt enorm veel geld verdienen door te werken voor een werkgever. Je kunt het doen met tekeningen, die je dan bijvoorbeeld verkoopt. Of überhaupt met creativiteit. Organiseer bijvoorbeeld workshops. Of schrijf bijvoorbeeld blogs. 

Maar wat er heel vaak mist waardoor praktijken niet lopen of jouw missie niet loopt is omdat mensen niet weten waarom je het doet. En als er iets is wat ik enorm goed kan is de “waarom” bij jou omhoog halen en daar iets fucking gaafs mee doen. 

Een aantal voorbeelden

Daphne is enorm goed in het delen van haar verhaal met anderen. Vooral met professionals. Zij wordt uitgenodigd in diverse webinars om te vertellen over haar ervaring en wat zij ziet wat er anders kan. Daar is zij enorm waardevol, maar zij werkt ook gewoon voor haar werkgever. 

Een heel ander voorbeeld is iemand die bij mij kwam en zei dat ze me echt niet kon betalen. Ze wilde me wel betalen en zou er alles aan gaan doen. Zij heeft mij uiteindelijk ook helemaal afbetaald en heeft er bewust voor gekozen om de WW in te gaan. Zij heeft haar traject met mij verlengd en ik heb haar de opdracht gegeven de eerste maand helemaal niks te doen. De stress van de route die ze moest gaan mocht ze eerst “even” los laten. Ga voelen, ga ervaren hoe het is om niet voor jezelf te moeten vechten. Je bent gewoon. En alleen dat leverde haar al giga veel ideeën op. En dat wist ik. Als je er tijdelijk uit stap, uit het gevecht, dan komen er allemaal ideeën tot je. Er komt binnenkort een heel gaaf product van haar uit.

Dit gebeurd niet voor niets

Op dag één, op de allereerste seconde dat ik mijn overleden kindje zag wist ik: dit gebeurd niet voor niets. Iets of iemand heeft mij daarvoor al vertelt dat hij zou gaan.  Ik weet niet wie of wat maar als je mijn boek hebt gelezen dan weet je dat ik de nacht ervoor heb gedroomd. Dat zijn overlijden een reden zou hebben. Welke wist ik toen nog niet, maar die ontstond daarna vrij snel. 

Het leerde mij enorm veel. Ik ging actief vragen om de handafdrukjes te bewaren. En toen ik die kus in mijn handen had wist ik hier moet ik iets mee doen. Hier ontstaat mijn bedrijf. Dit is het leven. Vraag en het wordt gegeven. Wist ik veel dat ik hiermee in aanraking kwam met de wet van aantrekken. Dat ontdekte ik pas twee jaar later toen er een boek op mijn pad kwam. Boeken komen op je pad, zeker persoonlijke ontwikkelingsboeken. Als je bijvoorbeeld de reeks van de Zeven Zussen hebt gelezen, dat lijken boeken voor ontspanning maar is echt keiharde persoonlijke ontwikkeling.  Er zitten zoveel lessen in. Daarin lees je dat mensen “no matter what” op zoek gaan naar hun roots. Waar ze vandaan komen en ze laten zich er niet door afleiden. Dat is zo’n enorm grote levensles. 

En het is exact dezelfde les die ik kreeg dankzij het overlijden van Lennart. En ja het is een groot verlies. Een aardverschuiving. Ik deelde de handafdrukjes, oftewel de vraag om hulp, met alles en iedereen die wilde luisteren en die mij wilde helpen. Er zaten ook mensen tussen die mij weerstand gaven. Die mij absoluut niet konden horen. Die dachten dat ik bezig was met rouw. Maar ik was bezig met leven. 

Je mag verder luisteren naar Podcast 21 “Dit is wat je niet moet zeggen tegen lotgenoten” om meer te horen over die weerstand. En over de keiharde lessen en dingen die je eigenlijk niet wilt zeggen of horen. Jij mag net als ik jouw verhaal gaan leven en doorgeven.