Van doel naar plan, hoe gaat dat?

Vandaag wil ik het graag hebben over dromen. Over het kunnen dromen, het willen dromen. Over ergens onwijs veel zin in hebben, daar een plan bij maken en deze verlangens dan ook uitvoeren. Dat klinkt prachtig toch? De meeste mensen stoppen echter met dromen. Want wil je van je dromen waarheid maken moet je ook gaan doen. En doen is heel spannend. 

Waarom ik het hier over wil hebben is omdat dit precies is waar ik jou graag mee help. Ik help je graag met dromen. Je bent er waarschijnlijk mee gestopt omdat je zoveel pijn hebt, zoveel verdriet. Je vindt dromen eng. Er komt een oordeel op. Je bent niet goed genoeg, het is te groot, te duur, te veel. Ik zeg je dat dit niet klopt. Dat ook jij mag dromen. Dat ook jij je dromen uit kunt laten komen. 

Daarom deel ik graag mijn stappenplan met jou waar ik zelf dagelijks mee bezig ben. En dit is geen stappenplan in chronologische volgorde waarbij je eerst stap één gedaan moet hebben voor je naar de tweede kunt. Doe de stappen in de volgorde die voor jou passend zijn, maar neem de stappen wel. 

Wanneer je al die overtuigingen hebt schrijf dan eens op waarom je iets heel graag wilt. Schrijf op hoe je het wilt en wie je moet zijn om daar te komen. Vind je dit lastig schrijf dan eerst op wat je niet wilt. Dus eigenlijk je huidige situatie. Wat doe je nu? Hoe laat sta je op en hoe laat zou je willen op staan? Wat eet je, wat draag je, wat denk je en wat voel je? En schrijf het daarna eens positief op. Zoals je het zou willen. Dat voelt vreemd en raar, want vandaag is niet positief en vandaag is het ook niet opgelost. Maar door het op te schrijven ga je jezelf al een beetje als die persoon voelen. Als de persoon die je wilt zijn.  

Wat er ook altijd in mijn plan staat is dat als ik ergens naar verlang dan is het haalbaar. Echter als ik ergens naar verlang is de kans ook groot dat iemand anders er een mening over heeft. En die mening mag je opzij zetten. Grote kans dat de reden dat je nog niet bezig bent met dat waar je naar verlangt is dat je nog te vaak luistert naar de mening van de ander. Dit heeft ook veel te maken met jouw eigen ervaringen en wat er altijd tegen je is gezegd. 

Naast de twee bovenstaande stappen behandel ik in mijn Podcast (nummer 5) nog veel meer stappen. Zoals beren knuffelen die op je weg komen, de meest fijne mensen om je heen verzamelen, hulp vragen en nog veel meer. 

Everything is a test to see if you are going to reach that. 

Meer over dit onderwerp in Podcast 5 “Van doel naar plan, hoe gaat dat?

https://soundcloud.com/wendymarsman/05-van-doel-naar-plan-hoe-gaat-dat