Het gebeurde voor de zomervakantie en het gebeurt na de zomervakantie. En het zal nog heel lang zo doorgaan.

Vrouwen die een beslissing af laten hangen van de mening van de liefde in hun leven. Of partner. Laat ik het zo zeggen voordat ik opmerkingen krijg over dat je ook getrouwd kunt zijn met een vrouw.

Het was twee weken voor mijn vakantie toen ik een intake had met een vrouw met een super leuk bedrijf die graag een boek wilde schrijven. Zij stelde dat boek al maanden uit. En als iemand snapt dat uitstellen afstel is en je uiteindelijk spijt krijgt van iets dat je het niet gedaan hebt, is zij dat wel. Daarvoor heeft ze genoeg levenservaring.

We hadden een super leuk gesprek. Eén waar ik helemaal van aan ga. Met haar wilde ik echt heel erg graag werken. Alleen al om het onderwerp van haar boek. Die best spannend is. Een onderwerp die tongen los maakt. Waarvoor je sterk in je schoenen moet staan om wat over de tong gaat, te ontvangen.

En toen kwam het moment dat ik het bedrag van mijn investering noemde. Wat ze zei is zo typerend voor veel vrouwen. Past in elke vakje van een bingo kaart. Je weet wel die kaarten die over social media gaat bij bepaalde tv programma’s. Kopieer en plak in elk vakje.

‘Ik snap dat je dit bedrag vraagt. Ik weet ook zeker dat het dat waard is. Ik zou het ook met liefde willen investeren. Maar moet dit wel even met mijn man overleggen of het oke is dat ik dit investeer.’

Met dit antwoord heb niet JIJ de leiding over je bedrijf. Je lijdt onder druk van je man of op zijn minst de gedachte dat je twijfelt aan jezelf. Wie wel de leiding over jouw leven én bedrijf heeft, is je man uh partner.

Je laat hem jou beïnvloeden. En als je dat doet, heb je een luxe positie. Een positie die sowieso brood op je bord geeft. Je hypotheek betaald wordt. Je leven kabbelt wel door.

Om heel eerlijk te zijn. Ik kan mij die positie in mijn bedrijf niet permitteren. Ik heb niet genoeg aan brood. Ik wil ook elke maand acupunctuur. Ik wil af en toe benzine in de auto kunnen gooien ook al rijdt mijn oudste in die auto. Ik wil elke dag vers groente op mijn bord zien liggen en dan het liefst alle kleuren van de regenboog. Ik wil elke dag mezelf aan kunnen kijken dat IK er alles aan doe om mijn kinderen een mega goed leven te geven. En daar is geld voor nodig. En om geld te maken MOET je investeren.

Blij worden van wat je doet, vraagt ook om investeren. Altijd. Er zijn geen uitzonderingen.

Daarom heb ik IN MIJN LEVEN EN IN MIJN BEDRIJF de broek aan. En ja, ik overleg wel met mijn man. Maar laat hem niet kiezen. Ik geef hem keuzes mét de uitkomsten. Als ik met die coach werk dan, als ik met die coach werk dan. Wat zie je aan mij als ik over ze praat, wat is het verschil? Stel mij vragen. Hij kiest nooit. IK doe dat. Mijn man heeft geen idee van hoeveel ik in mijn coach investeer. Dat laat ik achterwege.

Hij weet wel wat ik er uit haal. Beter in mijn vel zitten, dus ook betere sex. Sorry not sorry. Meer contact. Fijne klanten. Toffe gesprekken. En al tien maanden een stabiel salaris. Ons leven is geen kabbelend beekje, zo zo. Ons leven is intens en magisch. Ik betaalde de hotels in onze vakantie. De terrasjes. Soms ook de benzine omdat de man met zijn spijkerbroek het pasje van de vrouw met haar spijkerbroek nodig had, want dat pasje deed het wel. BAM jonguh, trots dat hij is.

Ik gun jou dat gevoel ook. Die magie. De trots.